Michaela Poláková

Jsem česká skladatelka, zpěvačka a pianistka žijící v Anglii již více než sedmnáct let. Jedenáct let jsem byla Londýňanka, teď žiji na venkově v hrabství Essex, nedaleko Cambridge. Na iREPORTu pravidelně představuji zajímavé anglické interprety. Ze záplavy milionů tracků, které se každý den vyplaví na ostrovní hudební břehy, se budu snažit vybrat to nejzajímavější a třeba i objevit úplně nové, středoevropskému publiku ještě téměř neznámé muzikanty, kapely a projekty.

Něco málo o mně: Vystudovala jsem skladbu na konzervatoři v Praze. V Anglii jsem pak vystudovala magisterský obor Skladba na King’s College London. V mých písních zazněly hlasy Natálie Kocábové, Kamila Střihavky, Daniela Hůlky, ale i Matěje Rupperta. Složila jsem hudbu pro Švandovo divadlo k inscenaci Pohřeb až zítra (autorka N. Kocábová), dále k divadelní hře Bliss, kterou napsal britský dramatik Fraser Grace, pro Finborough Theatre v Londýně, kde byla hra na repertoáru a hrála se i v Cambridgi, a také hudbu ke krátkému filmu Lurker, který se promítal na britských festivalech a v Londýně.

Dříve jsem v Praze zpívala v muzikálu Excalibur (L. Bílá, K. Střihavka, V. Čok, M. Kocáb aj.) a v seriálu České televize Místo nahoře (hudba: M. Pavlíček). Pro desku Stromboli In Quartet jsem před lety také zaranžovala čtyři skladby pro smyčcové kvarteto a nazpívala píseň Scanners, kterou původně zpívala Bára Basiková. V roce 2016 nám vyšlo album Ellis Island s Natálií Kocábovou jako společný projekt u Warner Music, pro který jsem napsala hudbu, jeden text a album spoluprodukovala. Na desce nám nahrál kytary Nick McCabe z kapely The Verve. Mé skladby hrála některá rádia v Anglii, například Soho Radio v Londýně. Momentálně pracuju na své nové hudbě a s Natálií Kocábovou na novém společném albu.

Hudba a sociální sítě zde: https://linktr.ee/michaelapolakova

Další články autora

zavřít