LIVE: Nejen koncert, ale i dokument. Tata Bojs měli na filmovém festivalu v Karlových Varech napilno

Vydáno 08.07.2024 | autor: Barbora Turková

Osmapadesátý ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je za námi. Do západočeského města se sjely desítky umělců, ať už herců nebo hudebníků. My jsme se vyrazili podívat na Tata Bojs.

LIVE: Nejen koncert, ale i dokument. Tata Bojs měli na filmovém festivalu v Karlových Varech napilno LIVE: Nejen koncert, ale i dokument. Tata Bojs měli na filmovém festivalu v Karlových Varech napilno

Tata Bojs
KVIFF
28. 6. - 6. 7. 2024

Tata Bojs měli v Karlových Varech napilno. Kromě toho, že ve městě na západu Čech koncertovali, tam také představili dokument s názvem Tatabojs.doc. Dostat se na něj byla ale na filmovém festivalu trochu jako science fiction, takže to se mi bohužel nepodařilo. O to větší touhu ale budu mít teď, protože režisér Marek Najbrt dokumenty spíše netočí, a ten o Tata Bojs u diváků zabodoval.

ROZHOVOR | Milan Cais (Tata Bojs): Po letech zahrajeme naživo celé Nanoalbum a natáčíme hudební sci-fi dokument

Tata Bojs nejsou na hudební scéně žádným nováčkem; všemožné koncertní prostory vymetají už od začátku 90. let. A i když sami zpívají, že "jsou kapelou lokálního významu", ve skutečnosti tomu dávno už tak není. Do ne moc velkého prostoru KVIFF.TV Parku se vměstnala jen část nadšenců kapely z Hanspaulky, zbytek musel postávat venku. 

Samotné pódium pro kapelu bylo poměrně malé. Člověk by čekal, že Tata Bojs předvedou spíše akustický set. Jak už ale hned na začátku řekl jejich frontman, výtvarník a hudebník Milan Cais, fanoušci jsou od nich zvyklí na rock´n´roll, tak jim ho tedy předvedou. Člověk se občas bál, že věčně dobře naladěný Mardoša spadne nebo nadšením skočí mezi poskakující příznivce. 

Tata Bojs zabrousili nejen do novější tvorby, z desky Jedna nula z roku 2020 předvedli třeba Holky z plakátu, Zvony nebo tanečnější 220 Travoltů. Nechyběli samozřejmě ani kultovní Pešáci, Opakování, Filmařská, která se na filmový festival hodí víc než dost, nebo Štastnější. Milan Cais a spol. také předvedli novinku Bůh má problém z chystané desky, které by snad mohla vyjít příští rok. Hodinový koncert určitě dostál pověsti kapely. Jen je škoda, že nedostala prostor na větším pódiu a pro větší počet fanoušků, třeba v Matoni Life Baru, kde se konala valná většina karlovarských vystoupení. 

Text: Barbora Turková, foto: FB Tata Bojs
Témata: Tata Bojs, Milan Cais, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, KVIFF

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít