Video z koncertu Boba Dylana si nepořídíte, zpěvák zakázal mobilní telefony

Vydáno 24.07.2024 | autor: iREPORT

Bob Dylan není příznivcem mobilních telefonů na koncertech. Proto se je na těch svých rozhodl zakázat. To platí i pro trojici pražských vystoupení. Zpěvák chce, aby si jeho show fanoušci maximálně užili.

Video z koncertu Boba Dylana si nepořídíte, zpěvák zakázal mobilní telefony Video z koncertu Boba Dylana si nepořídíte, zpěvák zakázal mobilní telefony

Třiaosmdesátiletý Bob Dylan zakázal telefony na svých vystoupeních. Při příchodu do haly obdrží jeho příznivci uzamykatelná pouzdra, do nichž mobily uloží. Automaticky se pak pouzdra otevřou až při jejich odchodu z haly. Zpěvák se tak rozhodl zamezit tomu, aby se lidé místo sledování show dívali pouze do obrazovek svých telefonů, kdyby Dylana natáčeli.

Bob Dylan se vrací do Prahy. Na podzim odehraje v O2 universu tři koncerty

„Věříme, že si koncert diváci takto více užijí. Otevřou oči a jejich smysly budou o něco bystřejší,“ uvedl pro Scotsman manažer Dylana.

Mnozí s tímto omezením nesouhlasí. „Dokážu pochopit, že chce, aby lidé více žili momentem. Současně bude ale divné nemoci si nic vyfotit nebo natočit. Alespoň, že vám telefon nevezmou mobil úplně,“ stojí v komentářích na Twitteru.

Není to přitom poprvé, co umělci využili speciálního pouzdra k tomu, aby je návštěvníci během koncertu nemohli používat. Přiklonili se k nim Guns N’ Roses, The Lumineers, Alicia Keys nebo třeba Jack White.

RETRO 90s| LIVE: Bob Dylan poprvé v Česku. Obavy, že dorazí vyšeptalá troska, se nenaplnily

Bez mobilního telefonu se budou moci obejít i návštěvníci Dylanových pražských show. V O2 universu vystoupí 4., 5. a 6. října, Praha přitom bude první zastávkou evropské části jeho turné. Na něm zavítá i do Francie, Německa, Lucemburska, Belgie nebo Velké Británie.

red, foto: archiv iREPORTu
Témata: Bob Dylan, O2 universum, Nobelova cena za literaturu

zavřít