Michal Pavlíček vyráží na turné Faces, doprovodí ho na něm Unique orchestra

Vydáno 10.07.2024 | autor: iREPORT

Michal Pavlíček v současné době připravuje několik koncertů pod názvem Faces, které obsahují nové i starší kytarové kompozice z jeho posledních čtyř sólových alb. Zároveň v programu zazní i další kultovní skladby, mimo jiné od Stromboli a Pražského výběru v podání hostů Báry Basikové, Moniky Načevy a Radka Škarohlída. To vše v hávu s Unique orchestra pod taktovkou Alexeye Aslamase.

Michal Pavlíček vyráží na turné Faces, doprovodí ho na něm Unique orchestra Michal Pavlíček vyráží na turné Faces, doprovodí ho na něm Unique orchestra

"Hudba je pro mne obzor plný fantazie. Nejsem jednokolejný hudebník, zaškatulkovaný pouze v jednom stylu. Mám rád různé tváře hudby a toto její vnímání mi dává prostor se svobodně brouzdat napříč žánry, propojovat je, ale přitom stále rozvíjet svůj originální rukopis a tvář," říká Michal Pavlíček.

VIDEOROZHOVOR | Michal Pavlíček: Hlavním kouzlem Kloboučků bylo jamování a následné mejdany

Turné Faces bude mít tři zastávky. Muzikant se na něm podívá do brněnského Sono centra (24. 7.), do Hlučína, kde zahraje 25. července na festivalu Štěrkovna, a do Prahy. Na Občanské plovárně zahraje 29. července. 

Pavlíček je znám hlavně jako výrazná osobnost a spoluautor Pražského výběru (1980). Byl zakladatelem a autorem hudby skupin Stromboli (1986) a Big Heads (1992). Od roku 1993 působil ve formaci BSP a jeho píseň Země vzdálená s textem Ivana Hlase se stala výrazným hitem devadesátých let. Jako autor a interpret se podílel na mnoha CD, například Zuzany Michnové, Moniky Načevy, Báry Basikové, Romana Dragouna, Kamila Střihavka, Richarda Mullera a dalších. Je též uznávaným autorem symfonické a scénické hudby.  Získal řadu ocenění, například Anděl, Český lev nebo Žebřík.

TZ, foto: David Capone
Témata: Michal Pavlíček, Stromboli, BSP, Pražský výběr, Faces

zavřít