David Gilmour vydává nové album, fanoušci na něj čekali dlouhých devět let

Vydáno 07.09.2024 | autor: iREPORT

Po devíti letech vychází nové album Davida Gilmoura. Muzikant ho nazval Luck and Strange a hudební žurnalisté nešetří chválou. Obsahuje celkem devět skladeb včetně předělávky písně Between Two Points od The Montgolfier Brothers z roku 1999. Naživo Gilmour album představí během podzimního turné.

David Gilmour vydává nové album, fanoušci na něj čekali dlouhých devět let David Gilmour vydává nové album, fanoušci na něj čekali dlouhých devět let

Album Luck and Strange, které obsahuje singly The Piper's Call, Between Two Points a Dark And Velvet Nights, bylo nahráváno pět měsíců v Brightonu a Londýně a je Gilmourovým první nahrávkou s novým materiálem po devíti letech. Desku produkovali David a Charlie Andrew, známý především díky spolupráci s alt-J a Marikou Hackman.

VIDEO: David Gilmour věnoval píseň Dark and Velvet Nights své životní lásce Polly

Album obsahuje devět skladeb, včetně předělávky písně Between Two Points od The Montgolfier Brothers z roku 1999, v níž zpívá a hraje na harfu dvaadvacetiletá Romany Gilmour, a titulní písně Black Cat, v níž hraje zesnulý klávesista Pink Floyd Richard Wright, nahrané v roce 2007 při jamování ve stodole u Davida doma. Deska je opatřena obalem a fotografiemi Antona Corbijna.

David Gilmour bude letos na podzim koncertovat v Římě, Londýně, Los Angeles a New Yorku koncertní kapelu tvoří Guy Pratt na baskytaru, Greg Phillinganes a Rob Gentry na klávesy, Adam Betts na bicí, Ben Worsley na kytaru a Louise Marshall s Hattie a Charley Webb na vokály. 

red, foto: Anton Corbijn (Sony Music)
Témata: David Gilmour, Luck and Strange, Richard Wright, Romany Gilmour

zavřít