Pro-Pain: Masakr ro(c)ku v Rock Café

Vydáno 12.09.2007 | autor: redakce

Američtí detonátoři vyrazili nejen na "Desátou křížovou výpravu", jak se nazývá jejich poslední CD, ale také na zteč pražského Rock Café. 20.9. můžete být u toho. Nabízíme volňásky.

Pro-Pain: Masakr ro(c)ku v Rock Café Pro-Pain: Masakr ro(c)ku v Rock Café

Agresivní, s citem pro detail, náruživí, nekompromisní, to jsou hlavní rysy kapely PRO-PAIN, která položila základy metal/hardcoru. Už prvním albem z roku 1992 (Foul Taste Of Freedom) si získali davy fanoušků po celém světě. Jejich vzestup pokračoval v dalších letech a záviděníhodné hudební kvality skupiny dále rostou.

PRO-PAIN neustále hledají, co by mohli zlepšit, a hlavně, jak by mohli ještě více zapůsobit. Letos slaví kapela 15 let existence. Symbolika jejich posledního alba Age of Tyranny / The Tenth Crusade nespočívá jen v tom, že jde o desátou studiovou desku, ale pojem "Tenth Crusade" (desátá křížová výprava) také odkazuje k paralele mezi válkou proti terorismu, kterou vyhlásily USA, a středověkými křižáckými výpravami.



Zpěvák a zakladatel PRO-PAIN Gary Meskil podotýká: „Ukazuje se, jak blízko jsme při skládání došli k vyzrálému pojetí alba. Jeho poselství se nikdy neodchýlí od sdělení obsaženého v jeho názvu.“

A dodává: „Mnozí z nás věří, že nás naši vůdci ženou do Armageddonu skrze sebenaplňující se proroctví, které se podobá překroucenému biblickým předpovědím. Křesťanské blouznění je očividným spoluviníkem toho, co se děje. Prožíváme opravdu strašně zajímavou dobu. Bohužel to moc umělců nereflektuje. Ti, kteří se o to snaží, spíše jen sklouznou po povrchu. PRO-PAIN jdou do mnohem větší hloubky.“

PRO-PAIN zformoval Gary Meskil (ex-Crumbsuckers), spolu s kytaristy Tomem Klimchuckem a Ericem Klingerem (ex-Spudmonsters) a bubeníkem JC Dwyerem (ex-Paingod). V současné době živě a hlasitě demonstrují své aktuální apokalyptické vize na evropském turné, které nemine ani Rock Café. A nemusí minout ani vás.

NO (PRO-)PAIN - NO GAIN!

Kdo má zájem vrhnout se po hlavě do příboje našláplých riffů PRO-PAIN, má šanci. Stačí správně zodpovědět následující tématickou otázku a mít štěstí při losování. Takže:

Zpěvák Meskil kromě mikrofonu drtí v PRO-PAIN i jeden nepřeslechnutelný nástroj. Jedná se o

A) šalmaj
B) baskytaru
C) motorovou pilu


Hrajeme o 2x jeden volný vstup na pražský koncert PRO-PAIN 20.9. Odpovědi zasílejte na mail marketing@ireport.cz, do předmětu uveďte "Pro-Pain soutěž". Uzávěrka soutěže je v úterý 18.9. 2007 v 18:09 hodin. Oba výherci budou obratem informováni mailem (takže sledujte své schránky!). POZOR: Pokus o zaslání více než jednoho soutěžního mailu od každého zájemce znamená okamžitou diskvalifikaci. Podvádět se nevyplácí.



Dobrou představu o současné formě kapely si uděláte při poslechu ukázek z alba The Tenth Crusade na jejich webu. Volume na deset nutností.

Good luck!

PRO-PAIN, 20.9., Rock CAfé, Praha.
Support: Zuul FX (FR), Demia (NL), Insane (HU), Workshop (CZ).


www.rockcafe.cz



zavřít